לפנות לבית משפט על פי היתר של בורר יחיד

היה לי דו"ד עם פלוני וקיבלנו על עצמינו רב ומו"צ חשוב שישמש כבורר יחיד. הבורר פסק את הדין אבל הצד השני מסרב לקיים את הפסק. הבורר התיר לי לפנות לכל מקום שארצה. האם אני רשאי לפנות לערכאות על פי היתר זה או שאני זקוק להיתר בית דין.

תשובה:

שלום רב,

אם קיבלתם קנין וחתמתם על שטר בוררות, הבורר יכול להתיר לאשר את פסק הבוררות בבית משפט, אבל לא להתיר לדון בבית משפט על גופן של דברים.

מקורות:
עיין שו"ת הרדב"ז ח"א סי' קעב שרק בית דין גדול יכול להתיר לדון בערכאות. ועיין בספר סדר הדין (פרק טו הערות עב-עו) שבוררים יכולים להתיר לאשר פסק בוררות כיון שעל דעת כן קיבלו אותם.