האם צריך להפסיק באמצע תפלת שמונה עשרה כדי לקיים מצוות הכנסת אורחים

בעלי טוען שכמו שאברהם אבינו עליו השלום,עזב את שיחתו עם הקב'ה כך על האשה שיכולה באמצע תפילת עמידה להפסיק אם
מגיע. אורח-גם אם מדובר בשכן או משהו שנכנס בד'כ –

תשובה

אסור בשום פנים ואופן להפסיק באמצע תפלת שמונה עשרה כדי להכניס אורחים.

ואף שמצינו אצל אברהם אבינו שבשעה שהקדוש ברוך הוא דיבר איתו עזב באמצע כדי להכניס אורחים, וחז"ל לומדים מזה שהמעלה של הכנסת אורחים גדולה יותר מקבלת פני שכינה, מכל מקום אי אפשר ללמוד משם שאדם שמתפלל יכול להפסיק באמצע, מכיון שאין יכולים ללמוד הלכות מהנהגות שהתנהגו בהם אבותינו לפני מתן תורה, וכוונת חז"ל רק ללמד אותנו שיש בהכנסת אורחים עניין יותר גדול מאשר בהקבלת פני השכינה, אבל וודאי שביחס להלכה אין שום היתר להפסיק באמצע, כדי לקיים מצווה זו, [קושיא זו הקשה הגאון ר' אברהם יפהן זצ"ל חתנו של הסבא מנוברדוק ותירץ שאי אפשר ללמוד מקודם מתן תורה וכנ"ל].