האם יכולים איש ואשה שאינם נשואים להיות שושבינים

אב שהוא אלמן ובתו הולכת לחופה מובא בשולחן העזר שמותר להאב להיות שושבינין עם בתו, השאלה שמעתי שיש מנהג שלא להיות שושבינין רק איש ואשה נשואין שמעתם מזה.

תשובה

שלום רב!

מעיקר הדין אב וביתו יכולים להוליך חתן וכלה לחופה, )ויש גם כאלה שנוהגים כך(, ומה ששאלת אם יש כאילו שנוהגים שדווקא זוג נשוי יוליך לחופה, אכן יש מנהג כזה, אבל צריך לדעת שאבא אלמן בדרך כלל רוצה מאוד להוליך את ביתו לחופה, וזה ישמח אותו מאוד, ומצוות כיבוד אב חשובה הרבה יותר, מהמנהגים האילו ולכן אם האבא מקפיד ורוצה מאוד להוליך את ביתו לחופה, אין בזה שום מניעה וכנ"ל, אבל אם אינו מקפיד יש מעלה שזוג נשוי ילווה.  מזל טוב!