כתובה שנמצאו בה אותיות שבורות או מחוברות

נמצאו בטופס הכתובה אותיות שבורות ו/או מחוברות, האם ניתן וצריך לתקן טופס זה עצמו?
או אולי צריך לכתוב הכתובה מחדש כדין כתובה דאישתכח בה טעותא?

תשובה:

שלום רב,

אין לתקן, התיקון יכול לעורר חשש זיוף (הכתובה צריכה להוכיח מצד עצמה מבלי להסתמך על אימון באדם שלא זייף) ובפרט בכתובה מודפסת כל הוספה בכתב יד צריכה לעורר חשד ולגרום שלא ניתן לגבות עם הכתובה. התיקון גם אינו מועיל כלום שהרי העדות צריכה להיות על מה שנכתב לפני החתימה ולא על מה שהוסיפו לאחריה.
אם התוכן ברור ואין אותיות מחוקות במקומות משמעותיים, כגון בסכומים או בשם החתן, הכתובה כשרה. יש לציין שאפילו בגט אם תינוק דלא חכים ולא טיפש יכול לקרוא הגט כשר.

מקורות:

שו"ע חו"מ סי' מב סעיף ג. לעניין גט אבן העזר סי' קכה סעיף טז