השתתפות אבל בחתונת אביו

אני בתוך שנת אבל לאימי ע"ה, אבי מתחתן בעוד כחודש,ושאלתי אם מותר לי להשתתף בחתונתו, או בחלק ממנה

תודה מראש
חיים

תשובה:

המנהג שצאצאים אינם משתתפים בנישואים שניים של הוריהם, ובפרט כאשר זה עדיין בשנת אבל על האם, שמעיקר הדין יש להחמיר שלא להשתתף בשום שמחה.

מקורות:

נטעי גבריאל (נישואין ח"א פרק נא סעיף ט) בשם מנהגי וורמיישא, וכן המנהג, ובפרט בשנת אבל, שמעיקר הדין אסור ליכנס לבית חתנות ולא לבית המשתה וכמבואר בשו"ע יו"ד סי' שצא ס"ב, והגם שיש פעמים שמקילים בזה הפוסקים לפי הענין, אולם בנדון דידן אין מקום להקל.

השתתפות אבל בשמחות – לחץ כאן כדי לדעת מתי מותר ומתי אסור