ביבי סיטר שנוסעת הביתה ברכב עם גבר בשעות הלילה

אני בת 20 ואני עושה ביבי סיטר בלילות ולפעמים הבעל מחזיר אותי הביתה ברכבו לבד ואשתו מחכה לו בביתם האם זה יחוד?
ומאיזה שעה? הנסיעה בד"כ ברחובות די שקטים

תשובה:

כאשר המכונית עוברת ברחובות שיש בהם תנועה ערה, וחלונות הרכב שקופים, מותר לנסוע, כאשר התנועה דלילה, אך ישנם עוברים ושבים יש להקפיד על תאורה בתוך הרכב, ואם התנועה ברחובות ממש דלילה ולא עוברים בה כמעט עוברים ושבים, או כאשר חלונות הרכב כהים, יש להחמיר שלא לנסוע יחד.

בכל מקרה עדיף שהאשה תתלווה לנסיעה, מאחר וכאשר הדברים נעשים באופן סדיר הנסיון מוכיח שהדברים מגיעים לידי חששות גדולים, ויתכן שלא מועיל מה שיש תנועה ברחובות בפרט ברחובות שקטים.

מקורות:

עי' שו"ת אגרות משה (אהע"ז ח"ד סי' סה אות ג) שהקיל רק בשעת הדחק אף במקום שישנם עוברים ושבים, לעומת זאת בשו"ת ציץ אליעזר (חלק ו סימן מ – קונ' איסורי יחוד פרק טו), ושו"ת שבט הלוי (ח"ה סי' רב אות א') וספר דבר הלכה (יחוד, סי' טו אות א, ובהוספות חדשות אות א במכתב הגרש"ז אויערבך) שו"ת משנה הלכות (ח"ו סי' רכז), סוברים שכאשר ישנה תנועה ברחובות של עוברים ושבים, מותר לנסוע, ובתנאי שלא יהיו דברים קבועים או כאלו שלבם גס אחד בחבירו כחתן וכלה קודם נישואיהן וכד' [עי' שו"ת שבט הלוי ח"ג סי' קפה], וע"ע בדברי סופרים (יחוד סעיף ט ס"ק צב ובהעמ"ד שם, ובהעמק דבר ס"ק שסב ע"ש] אך אם התנועה דלילה ולא ניכרת אסור.