להשתתף במוצאי שבת בהופעה שחיללו שבת כדי להכין אותה

שלום רב
1. אני מאד מעוניינת ללכת להופעה של זמרת מחו"ל במוצאי שבת, אלא שיתחילו לעבוד על ההכנות כנראה בשבת בשעות הצהריים המאוחרות. אני תוהה אם אני יכולה ללכת או שמא יש בזה בכדי תרומה לחילול שבת. אני גם לא יודעת אם כל אנשי הבמה יהודים או גוים אני מניחה שיהיו גם יהודים.

2. לפני שידעתי שזה יהיה בשבת הבטחתי לתלות מודעות לגבי האירוע, האם מותר לי לעשות זאת גם אם אני לא הולכת?
תודה רבה
אפרת

תשובה

שלום רב!

1. אם יהודים מחללים שבת כדי להכין את האירוע, אסור להשתתף באירוע מכיון שאסור להנות ממעשה שבת. (במקרים מסויימים גם אם גויים מחללים שבת כדי להכין את האירוע אסור להשתתף בהם).

2. מכיון שאסור ללכת להופעה אסור גם לתלות מודעות ולפרסם אותה, מכיון שהוא מכשיל אחרים ומסייע להם לעבור עבירה.

מקורות

יהודי שחילל שבת במזיד, אסור להנות מהמעשה שלו, ומכיון שכדי לעשות את ההופעה במוצאי שבת צריך לחלל שבת ואי אפשר להספיק ולהכין את ההופעה במוצאי שבת, אסור בכל אופן להנות ולהשתתף בהופעה. עיין שו"ע או"ח סימן שי"ח ובנו"כ שם.