סירוס זמני לגבר

בס"ד
שלום וברכה לרב,
אני בן 50 נשוי+3 בנות,מכל מיני סיבות אני ואשתי לא מקיימים אישות..אני פוחד מתופעת "הקרי",לכן מעונין בניתוח פשוט שתופר את צינורית הזרע ואין יותר פליטות !!!תמיד ניתן ע"י ניתוח פשוט לשחרר את התפירה ולחזור למצב קודם…מה דעתך על הנושא?

תשובה:

לא, ידידי.

עוד לא קיימת מצוות פריה ורביה. עליך לעסוק בה עד שתקיים את המצוה לפחות, ולזכות להביא בן זכר לעולם. אין לקשור צנורות !.

באשר לפליטה – יש תרופות ועוד דרכים שונות כדי להתגבר. תברר עליהם בארגון פרי חיים [ראה לינק באתר]

אגב: כלל לא בטוח שאכן אפשר להחזיר ע"י "ניתוח פשוט" את המצב לקדמותו. ומי ערב לך שאכן אח"כ יהיה לך כל מה שהיה לך לפני הניתוח. ודי לחכימא ברמיזה. דברי הרופאים (החפצים לעשות כן) – מוגבלים מאוד באמינותם.

בהצלחה בקיום המצוה הראשונה בתורה.

אליהו בר שלום

דיין ומו"צ שכ' רמת שלמה בעיה"ק ירושת"ו

ראש בית ההוראה משפטי החיים בת ים

מח"ס משפט הכתובה