לשחק במחשב בזמן שמניח תפילין

האם מותר להניח תפילין ולשחק במחשב עם התפילין?

ההתלבטות שלי:מצד אחד זה זלזול בתפילין ומצד שני אני יכול להניח תפילין ככה למשך שעות ארוכות וזהוי מצווה גדולה

תשובה

אסור לשחק במחשב בזמן שהתפילין מונחות עליו.

מקורות

שלום רב!

עיין במשנה ברורה סימן ל"ז סק"ז שבשעה שאדם מניח תפילין יש לו ליזהר שלא לדבר בהם דברים שהרי על ידי זה יכול לבא לידי היסח הדעת [והדין הוא שאסור לאדם להסיח את דעתו בשעה שתפילין מונחות עליו], ודברי המשנה ברורה הם סתם על אנשים שמפטפטים קצת שגם מזה צריך ליזהר, אבל אדם שיושב ומשחק במחשב פשוט שזה אסור וכפי שמבואר במשנה ברורה סימן מ"ד סק"ג שהיסח הדעת מתפילין פירושו כשאדם משקיע את עצמו בהבלי העולם הזה עד שלבבו פונה מיראת שמים מחמת טרדתו, ואיסור חמור הוא להסיח דעת מתפילין, ואדם שיושב ומחשק בתפילין וודאי שזה נחשב הסחת דעת והדעת והמחשבות שלו שקועות במחשב ולא בתפילין וביראת שמים.