האם צריך להחזיר ריבית של הלוואה בהיתר עיסקה

בס"ד

שלום,

אנא תשובתכם בהקדם האפשרי זה דחוף.

איש שלקח הלוואה בהיתר עסקה ופשט רגל. את הקרן החזיר, האם הוא צריך להחזיר גם הריבית?

תודה רבה מראש

תשובה:

בדרך כלל נקבע בנוסח ההיתר עיסקא שאם הלווה (המקבל) רוצה להיפטר מלשלם את הריבית (הרווחים) בטענה שלא הרוויח עליו להישבע. אבל יש נוסחאות של היתר עיסקא שכתוב שאם הלווה לא דיווח על ההפסדים בערב ראש חודש הרי זה הוכחה שהרוויח ושוב אינו יכול להיפטר אפילו בשבועה.

בכל מקרה הלווה רשאי להישמט ולא לשלם את הריבית עד שהמלווה יתבע אותו לבית דין.