בניין עם שתי כניסות ויש נזילה בצנרת שמשמשת דיירי כניסה אחת

רציתי לשאול. בבניין שלי יש שתי כניסות, וועד הבית של כל כניסה מתנהל בנפרד.
אירע פיצוץ בצינור שמוביל את המים לדיירי כניסה ב', הפיצוץ גרם שדיירי שתי הכניסות ישלמו לעירייה בחשבון המים עבור צריכה משותפת. וועד הבית של כניסה א' ביקש מוועד הבית של כניסה ב' לתקן את הצינור והוא ישתתף במחצית מהעלות. וועד הבית של כניסה ב' אכן תיקן, אבל וועד הבית של כניסה א' מסרב לשלם בטענה שהצינור נמצא בתחום של כניסה ב' ומשמש דיירים אלו בלבד. וועד בית של כניסה ב' טוען שכולם היו חייבים את התיקון כדי שלא תהיה צריכת יתר. בנוסף לכך הרי הבטיחו להשתתף.

תשובה:

שלום רב,

דיירי שתי הכניסות חייבים להשתתף יחד בעלות התיקון.

נימוקים:
בנין שיש בו שתי כניסות, בעצם כל הרכוש המשותף משותף לדיירי כל הכניסות, כך כתוב בחוזה הרכישה מהקבלן וכך גם רשום בטאבו. אלא שהדיירים יכולים לתקן או להנהיג ששתי הכניסות יתנהלו בנפרד. גם אם הפרידו את הניהול אין זה הפרדה בבעלות אלא בניהול ובהשתתפות בהוצאות. יש ספק האם כשהפרידו את הניהול התכוונו להפריד רק את החלקים המשמשים כל כניסה בנפרד, או גם את החלקים שיש צורך לשתי הכניסות יחד אלא שהם נמצאים בתחומי כניסה אחת. במקרה זה הצורך לתקן את הצינור הוא צורך לכולם כדי למנוע חיוב מים, הבעלות על הצינור היא גם של כולם, אלא שהיא נמצאת בתחומי כניסה אחת. מספק יש להשאיר על המצב שהיה לכתחילה כשקנו את הדירות שהחיוב הוא על שתי הכניסות יחד. וגם תפיסה אינה מועילה עיין רמ"א חו"מ סי' סה סעיף כג.