לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

סכך לאחר סוכות

מה דין הסכך לאחר סוכות? והאם מותר לזורקו לפח האשפה?

תשובה:

ראוי להשתדל להניח הסכך במקומות המיועדים לכך על ידי העיריה. ואף בערים ובמקומות שלא יחדו מקום מסוים לאספת הסכך, מותר להניח את הסכך במקום צדדי שלא יהא נרמס ברגלי בני אדם, ובסמיכות לפח האשפה העירוני ומשם יילקח על ידי העובדים, שבדרך כלל מרכזים ושורפים את העצים.

מקורות:

עי' שו"ע סי' כא ס"א, וסי' תרלח ס"ב – וסי' תרסד ס"ח-ט, שתשמישי מצוה הגם שמעיקר הדין נזרקים, מן הראוי שלא לזורקם בביזיון, אלא להצניעם בכבוד. וסכך מוגדר גם כ"תשמישי מצוה", ולכן במקום שאפשר יש להשתדל שלא להשליכו במקום שידרכו עליו. אולם אם אין כזה מקום, ובבית אי אפשר להשאירו, מותר להניחו ברה"ר שיקחוהו עובדי הנקיון. וכפי שכ' המשנ"ב סי' כא סק"ז שאין להשליך לאשפה, אולם אם לא גנזם וממילא נלקחו לאשפה אין לחוש בכך.