נישה בסוכה הפחותה מג' טפחים

סוכה שבאחת מפינות הסוכה אין שיעור רוחב של ז' טפחים אלא הרוחב הוא פחות אפי' מג' טפחים. האם נחשב כמקום בפני עצמו ופסול כי אין בו שיעור הראוי לשבת או כיון שהוא פחות מג' טפחים בטל לגבי הסוכה וכשר.

תשובה:

סוכה שיש בה פינה שאי אפשר לשבת בה מחמת שהמקום צר, כאשר יש מחיצות באותה פינה חולק לעצמו מקום ולדעת כל הפוסקים פסולה הפינה ואין לשבת שם. אף אם המקום פחות משלשה טפחים, כיון שאינו ראוי לישיבה כלל, ואין בזה כלל של "לבוד".

מקורות:

עי' משנ"ב סי' תרלד ובבה"ל שם, בדעת הפוסקים, וכל הפוסקים הביאו דעת המג"א ולא חלקו עליו, ואף החזו"א (סי קמד סק"ו לא חלק על המג"א כאשר יש מחיצות ממש שמבדילות בין הסוכה הגדולה לקטנה, אלא נוטה להקל כאשר פרוצה במילואה, וגם זה לא חלק אלא היכן שאין שם צורת הפתח, ומ"מ דעת כל הפוסקים כדעת המג"א באופן שהסוכה מגיעה עם מחיצות עד אותה נישה, ולכן וודאי שיש להחמיר בזה.