חביטת ערבות בערבה שהשתמש בה לנטילת לולב

בהושענא רבה נוהגים לקחת חמשה ערבות לחבוט בהם. האם מותר לצרף את שתי הערבות שנענעו בהם עם הלולב, לעוד שלשה אחרים ולחבוט בהם?

תשובה

אפשר לקחת את הערבות שהשתמשת איתם לנטילת לולב, ולהשתמש איתם למצוות חביטת ערבות.

מקורות

ביכורי יעקב סימן תרס"ד ס"ק יג-יח, וכ"כ האשל אברהם (בוטשאטש) בסימן תרס"ד וכ"כ בשו"ת רבבות אפרים ח"ב סימן ק"ע אות ד'.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. חבילות חבילות זה רק כאשר באותו מעשה רוצים לקיים שתי מצוות, לא כאשר באותו חפץ רוצים לקיים שתי מצוות בזמנים שונים, זה אדרבה, ראינו שיש בזה מעלה, גמו בשריפת הלולב בשריפת חמץ.