אשה הנחשדת בבגידה – האם ניתן לעשות בדיקת דנ"א

שלום כבוד הרב
שאלה אישה הנחשדת בבגידה בבעלה עם בני מעוטים ויש לבעל ספק גדול עד לקרוב לודאי שהילד האחרון לא שלו. האם ניתן לעשות בדיקת דנ״א לדעת האם הילד באמת שלו, וזאת בכדי שאם הילד אכן לא שלו יוכל לבקש הפחתת מזונות? בתודה מראש

תשובה:

השאלה קצת מבולבלת, ולכן אני יכול להשיב רק כך:

  1. אין משמעות לעובדה זנתה עם בני מיעוטים או עם יהודי. אבל אני מבין שהאשה זנתה והרתה מאיש אחר כאשר היא היתה נשואה לבעלה? הלא כן?
  2. לבעל נשוי אין פסיקת מזונות לילדים, אא"כ הוא לא מתגורר איתם, או שאשתו נתגרשה ממנו. מה המצב כאן? היא גרושה?  והוא חושד בה על הזמן של לפני שנתגרשה?
  3. אם היתה פסיקת מזונות בבי"ד, הרי שכנראה הבעל הודה או אמר באיזה דרך שהילד הזה שלו, ואם כן אינו יכול לסתור כעת את הדבר.
  4. בדיקת ד.נ.א. אינה הוכחה גמורה, ועל כן אינה מתקבלת בבית הדין כתורת ודאי.
  5. אגב: ישנו כלל האומר "רוב בעילות אחר הבעל", ולכן בעל ואשה שחיו יחד, מסתמא הילד של הבעל.
  6. בדוודאי חסרים בשאלה זו פרטים, ואיך שיהיה – מקום הבירור של שאלה זו היא הוא רק בבתי הדין הרבניים.
  7. בהצלחה

אליהו בר שלום

דיין ומו"צ שכ' רמת שלמה בעיה"ק ירושת"ו

ראש בית ההוראה משפטי החיים בת ים

מח"ס משפט הכתובה

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אמנם, יש סוברים שאין להשתמש בבדיקת DNA להוציא ממון, כיון שאין הולכים בממון אחר הרוב, אבל להחזיק לכל הדעות בדיקת DNA משמשת כהוכחה.
    להרחבה בנושא זה עיין בקובץ דפי עיון בבא מציעא ח"א עמוד קצט והלאה וכן בפסקי דין – ירושלים דיני ממונות ובירורי יוחסין חלק יא עמוד תרנא.