סדר התפילה ונטילת ד' מינים בתפילת יחיד

אם קמתי מאוחר מהרגיל בחול המועד סוכות כיצד עליי להתפלל יחיד?
וכיצד אני משלב את ארבעת המינים בתפילה?

תשובה:

המתפלל ביחידות, יש ליטול את הלולב לפני אמירת "הלל", ובשעת אמירת ההלל, יש לנענע: למנהג נוסח אשכנז: ב"הודו" הראשון, וכן בשלשת ה"יאמר נא" [ולא חוזרים ואומרים "הודו" לאחר יאמר נא], וב"אנא ה' הושיעה נא" 2 פעמים, וב"הודו" האחרון פעמיים, וכן אומרים את ההושענות ללא הקפה.

למנהג נוסח ספרד, והספרדים: מנענעים רק ב"הודו" הראשון [ואומרים יאמר נא בלא נענועים, וכן אין אומרים הודו לאחר יאמר נא], אנא ה' הושיעה נא, וב"הודו" האחרון פעם אחת, לאחר מכן אומרים את ההושענות ללא הקפה.

לאחר מכן מחזירים את הלולב למקומו, ומתפללים תפילת מוסף של שלש רגלים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. למנהג ספרד וספרדים, האם ב "אנא ה' הושיעה נא" יש לנענע רק פעם אחת, או גם בחזרה על המשפט?
    עוד שאלה האם יש להחזיק ביד את 4 המינים לאורך כל אמירת ההלל או שמא מותר להניחם בין ניענוע לנינוע?
    תודה רבה ומועדים לשמחה