משולש כולו בהדס

אדם הקונה סט הדסים מהודרים על דעת שכל ההדס משולש, ובבדיקה שלאחר הקניה התגלה שיש בהדס שיעור שילוש מספיק אך לא ברצף, האם ניתן להחליף החבילה?

תשובה:

בשוק ארבעת המינים ישנן כמה רמות של כשרות והידורים, ישנם מנותני ההכשר שדורשים שמה שנקרא "א' א'" המיון יהיה באופן שכולו יהיה משולש ברצף ללא צירוף, ישנם כאלו שדי להם אם יש כמות של שילוש בכל ההדס ולא דורשים שיהיה רצף, ישנם כאלו הסוברים שלא כל מה שנראה לאדם שזה לא מתחיל ביחד זה לא נחשב למשולש, אלא די ששלושת העלים נראים שהם שייכים אחד לחברו ולא שכל אחד בפני עצמו, כך שאי אפשר לדרוש מהמוכר להחליף באופן שזה לא ברור מהי דעת נותן ההכשר מה נקרא אצלו רמה גבוהה של מיון.