מיקום שתי שערות לענין גדלות וקטנות

המושג "שתי שערות" לדעת אם הוא גדול או עדיין קטן מדוראורייתא. איפה ממוקמים שתי השערות? ולפני זה עדיין הוא קטן לכל המצוות?

תשובה:

שתי שערות, מיקומם הוא בשער שבמקום הצנוע שבגוף.

מקורות:

שו"ע אבן העזר סי' קנה סי"ז "ב' שערות צריכות שיהיו במקום הערוה. ובית הערוה כולו מקום סימנים, בין למעלה בין למטה, בין על איברי הזרע עצמן. ויש מי שאומר שאפילו אחת בגבה ואחת בכריסה, או אחת בקשרי אצבעותיה של יד ואחת בקשרי אצבעותיה של רגל, חשובה גדולה למיאון אבל לא לחליצה" [ודעת היש מי שאומר הוא גם רק לגבי דינים מדרבנן שהרי לא הקילו בזה רק לגבי מיאון ולא לגבי חליצה], והעיקר כדעת הסוברים שהוא במקום הערוה כפי הכלל בדעת השו"ע שכל מקום שכותב סתם ויש אומרים הלכה כסתם.