לתבוע מלון בדין תורה או בבית משפט על פיצויים

שלום רב
אני מעוניין לתבוע את בית המלון רמדה רנסנס על נזק שעשו לי,דהיינו החזר התשלום + פיצויים
אשמח לדעת כיצד אני עושה זאת הלכה למעשה,
והאם ישנה אפשרות לדון גם בעניני פיצויים ובנוסף, מה יקרה אם יסרבו לדון בבית דין?

תשובה:

שלום רב,

שמעתי בעבר שהמלון הוא בבעלות גויים, אינני יודע בוודאות. שם החברה המפעילה את המלון הוא עמיתי מלון הרצל ירושלים וניתן לברר ברשם החברות את זהות בעלי המניות.
אם המלון אכן בבעלות גויים אין שום בעיה לתבוע אותו בבית משפט כל מה שרק ניתן להוציא לפי חוקי המדינה.
אם המלון בבעלות יהודים שאינם שומרי תורה ומצוות יש מחלוקת בין הדיינים אם יש לתבוע אותו לכתחילה בדין תורה, ולמעשה ניתן להקל.
לגבי אם לפי דין תורה המלון חייב בפיצויים על עוגמת נפש וכדומה, הגרמ"מ שפרן שליט"א סובר שהם חייבים על פי מנהג המדינה ועוד טעמים, והגרז"נ גולדברג שליט"א סובר שאין חיוב.

מקורות:
לגבי חיוב גויים לפי דיניהם עיין רמב"ם הלכות מלכים פ"י הלכה יב. לגבי תביעת חילוניים בבית משפט עיין כסף הקדשים סי' כו. לגבי חיוב פיצויים עיין קובץ עומקא דדינא ח"ג עמוד 67.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. From what I know the hotel is owned by a frum man from new jersey
    בתרגום לעברית: למיטב ידעתי המלון נמצא בבעלות אדם דתי מניו ג'רזי.