ספרדי שמתפלל בנוסח ספרד האם יצא לכתחילה

שלום רב.
1.האם ספרדי יוצא לכתחילה בתפילה נוסח ספרד (חסידים)?
2.האם ספרדי יוצא לכתחילה בהנחת תפילין נוסח האר"י שנעשו כדעת מרן הש"ע מבחינת פרשות סתומות ופרשות פתוחות?
תודה
ושנה טובה

תשובה

1. לכתחילה ספרדי צריך להתפלל בנוסח ספרדי ולא בנוסח אחר, מכיון שיש דין שאדם צריך לנהוג כמנהג אבותיו,  כמו שכתוב ואל תטוש תורת אמך.

2. תפילין שהכתב שלו הוא לפי הנוסח של האר"י ז"ל, ספרדי יוצא בו ידי חובה לכתחילה,

ולענין פתוחות וסתומות, ספרדי צריך לנהוג כדעת הרמב"ם, ודלא כמנהג האשכנזים שנוהגים כשיטת הט"ז.

מקורות

1. עיין באור לציון ח"ב במבוא שהאריך בענין.