אשה בהריון האם צריכה לצום ביום הכיפורים?

האם אשה בחודש התשיעי להריונה צריכה לצום ביום כיפור? ומה דין במקרה שסובלת מצרבות האם מותר לה להשתמש בכדורים?

תשובה

אשה שיש לה הריון תקין, (ולא הפילה בעבר שתי פעמים, מחמת צום), חייבת לצום ביום כיפור, אפילו אם היא בחודש התשיעי להריונה. [כך מבואר בשולחן ערוך סימן תרי"ז].
(יש לציין שגם אם כדי לצום היא צריכה לנוח כל היום בבית, ולא ללכת בכלל להתפלל, היא חייבת לנוח כדי שתוכל לצום, שזהו מצוות היום).

אסור לקחת כדורים נגד צרבת ביום כיפור.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אם ההריון תקין את חייבת לצום, כמובן שבכל הרגשה חריגה יש להתיעץ מידית עם רב. אם יש צירים יש לשתות מים בכמות מרובה. בהצלחה.

  2. אם יש הקאות שיכולות להביא להתייבשות, אין לצום ביום כיפור, אלא לאכול ולשתות לשיעורין, יש בכל בית הוראה כוסיות של שיעורים. לידה קלה ובריאה.