"על האש" בראש השנה

האם ניתן לעשות על האש בראש השנה דהיינו מנגל ביום חמישי הבא עלינו לטובה?
שבוע טוב ובשורות טובות

תשובה

מעיקר הדין מותר, כמובן בתנאי שלא מדליקים את האש על ידי גפרור, אלא צריך להעביר אש, מנר שדולק מלפני יום טוב.

אמנם ראש השנה זה לא יום של חגיגות, ומנגל זה לא דבר שמתאים ליום ראש השנה, ביום זה צריך קצת יותר רצינות וכובד ראש. (כמובן שזה יום טוב ומצווה גדולה לאכול מטעמים, אבל דרך הכנה של מנגל זה לא מתאים לאווירה של היום הגדול).