אי עשיית בדיקה ביום ראשון לנקיים

אם אתמול עשיתי הפסק והיום שכחתי לבדוק..אפשר להמשיך לספור או להתחיל מהתחלה?

תשובה:

אשה שעשתה הפסק טהרה, וביום למחרת לא בדקה את עצמה בבדיקת עד, צריכה להתחיל לספור את שבעת הנקיים מיום למחרת.

לדוגמא: אשה שעשתה הפסק טהרה ביום ראשון לפני שקיעת החמה, ולמחרת ביום שני לא עשתה בדיקה, עליה לעשות 2 בדיקות ביום שלישי בוקר וערב וזהו היום הראשון לנקיים, זמן הליכה לטבילה יוצא ביום שני שבשבוע הבא שהוא היום השביעי לנקיים.

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' קצו ס"ד.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כבר כתבנו הרבה פעמים כאן באתר שאין לסמוך על המוך הדחוק כבדיקת יום ראשון גם בגלל שלא נעשה בדיקת חורים וסדקים [בודאי לא בלילה] וגם משום שאין סומכים על בדיקת לילה, וידועה לי דעת המיקל בזה בשעת הדחק.