רכישת דירה בשנת אבלות

האם מותר לרכוש בשנת אבלות את דירת אימי שנפטרה?

תשובה:

קניית דירה לצורך מגורים, אין בכך כל חשש, כמו כן אם הרכישה היא לצורך השקעה לשם פרנסה, יש להקל, אך כאשר הרכישה היא לצורך הרווחה או בשביל שהדירה של האמא תהיה דווקא שלך, עדיף לעשות זאת לאחר תום שנת האבילות.

מקורות:

בספר יסודי שמחות (פרק ח) הביא בשם רבי משה פיינשטיין זצ"ל שאין לקנות בית חדש כל שנת האבילות, וטעמו נראה על פי מה שמבואר בשו"ע (או"ח סי' תקנא ס"ב) שאין לקנות בית חדש להרווחה בתוך תשעת הימים שבין ר"ח אב לתשעת הימים, ודין זה הוא מחמת אבילות, ומבואר שאין לעשות דברים אלו שמעוררים שמחה בשנת האבילות, אבל לצורך מגורים מותר, והוא הדין לצורך פרנסה כמו שכתבו שם הפוסקים שהגם שממעטים במשא ומתן, אולם בזמן הזה שהמו"מ הוא לצורך פרנסה יש להקל, והוא הדין בנידון זה [ומשום כך מה שתמה על דברי הגר"מ פיינשטיין בספר נטעי גבריאל (אבילות פרק יג הערה ד) אינה תמיהה שהמקור לזה הוא מדברי הגמ' והפוסקים וכמו שנתבאר, וכן כתב חילוק זה בין למגורים או פרנסה בספר נשמת ישראל (הל' אבילות סי' כו פרק ג).