באיזו שפה ובאילו אותיות נכתבה התורה

שלום לך,

1. באיזו שפה ובאילו אותיות נכתבה התורה ע"י משה רבנו.

2. מי המשיך לכתוב אחריו את שאר הספרים נביאים כתובים ואת המגילות?

תודה

תשובה

1. בגמרא בסנהדרין [כא -כב] מבאור שלכל הדעות התורה ניתנה בלשון הקודש, אבל לעניין באיזה כתב נכתבה התורה, יש בזה כמה שיטות א. שיטה אחת סוברת שניתנה בכתב עברי, ושיטה שניה סוברת שניתנה בכתב אשורית כמו ספרי תורה שלנו, ולהלכה מבואר בספר מרגליות הים בסנהדרין [שם] בשם תשובות הגאונים סימן שנ"ח שהלכה כמו הדעה שניתנה בכתב אשורית, ועיין שם שהביא תשובות הרמב"ם סימן ה' שכתב אשורי הוא הכתב שבו ניתנה תורה ובו נכתבו הלוחות וכו'.

2. בגמרא בבבא בתרא [יד -טו] מבואר שיהושע כתב את ספר יהושע, ושמואל כתב את ספר שופטים, שמואל ורות, דוד כתב ספר תהילים על ידי עשרה זקנים וכו', ירמיה כתב ספר מלכים, ירמיה וקינות, חזקיה וסייעתו כתבו ישעיה, משלי, שיר השירים וקהלת וכו', ועיין שם שהגמרא מבארת  מי כתב את כל ספרי הנביאים והכתובים והמגילות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כוונתך לשאול למה אומרים לשון הקודש ולא עברית? אם כן חסר כאן ידע חשוב, בשפה העברית נוספו מילים רבות שאינן מלשון הקודש, וזאת בהשפעת שפות אחרות סלנגים למיניהם שהתרשו, החלטות שונות של האקדמיה ללשון וכו' וכו', והתורה אינה מכירה אותם.