האם מותר לפתוח ברז בשבת

האם מותר לפתוח מים בשבת או אסור כי מפעילים משאבה ע"י פתיחת הברז?

תשובה

בעניין השימוש בחשמל (שמיוצר על ידי חברת החשמל) בשבת, ידועה מחלוקת הפוסקים בזה, ויש הרבה בני תורה ויראי שמים שמחמירים על עצמם ואינם משתמשים בחשמל בשבת, אלא מתחברים לגנרטור פרטי, ויש שמחמירים  עוד יותר ואינם משתמשים גם במים שבברז, בגלל הסיבה הנ"ל שנהנים מהמשאבות, ולכן הם מחברים דוד מיוחד לגג ואינם נהנים מהמים שנשאבים בשבת, והמחמיר תבא עליו ברכה, אמנם יש הרבה תלמידי חכמים ויראי שמים שאינם מחמירים בזה, ומשתמשים במי ברז, והמיקל יש לו על מי לסמוך.

הצטרף לדיון

11 תגובות

  1. בסד
    שבוע מבורך
    אני גרה בבית פרטי (בית בן 2 קומות המיועד לשתי משפחות )
    לאחרונה שמעתי שיש רבנים שאוסרים פתיחת ברז בשבת קודש.
    האם מותר לי לפתוח ברז מים ולהשתמש במים בשבת או אסור ?

  2. יש להשתדל מאוד שמוני המים לא יהיו דיגיטליים אלא כמו המונים הישנים שהיו עד לפני שנים ספורות. אין לקבוע שאסור להשתמש במים, יש הרבה צדדים להקל בזה, אך ודאי יש לעשות כל מאמץ להחליף את המונה. יש לברר אצל הרבנות המקומית איך עושים זאת.

  3. יש הבדל אבל הוא אינו קשור לנושא השאלה, בשאלה דיברנו על קומות נמוכות, במקומות שיש קומות גבוהות פעמים רבות כל פתיחת ברז היא הפעלה מידית וישירה של משאבות המים בבנין! זה חמור הרבה יותר, לא קשור לנושא של הנאה מחברת החשמל בשבת אלא לנושא של עשיית מלאכה בפועל בשבת, בבנינים אלו יש לעשות משאבות שבת עם הכשר.