בזמן בדיקת מזוזה האם להישאר ללא מזוזה בבית

לגבי מזוזות שאני רוצה לבדוק אותן, האם אני אמור להוציאן מהמקום ולהישאר מספר ימים ללא אף מזוזה בבית? ולאחר מכן מנהג התימנים הוא לשים את המזוזה נטויה או בקו ישר?
תודה רבה.

תשובה

אסור להשאר מספר ימים בלי מזוזה בבית, יש ברוך ה' גמחי"ם של מזוזות, אפשר לשאול מהם כמה מזוזות לכמה ימים, ומי שאינו יכול להשיג, יכול לקבוע עם המגיה (הבודק) של המזוזות, באיזה שעה הוא יכול להביא לו את המזוזות כדי שיבדוק אותם מיד, ואז תחזור איליו תוך זמן קצר כדי לקחת את המזוזות ולקבוע אותם בחזרה. (בדרך כלל לא צריך לחכות מספר ימים כדי שיבדוק את המזוזות, מספיק לזה כמה שעות, וצריך להשתדל שזמן הורדת המזוזות, יהיה כמה שפחות, כל אחד לפי מה שהוא יכול).

ובעניין צורת קביעת המזוזות מנהג האשכנזים לקבוע אותה בצורה נטויה, ומנהג הספרדים והתימנים לקבוע אותה בצורה ישרה.

מקורות

עיין בספר חובת הדר פרק א' סעיף ח'.