הלוואה בשיעור הריבית שהמלווה היה מקבל מהבנק

הוריי מעוניינים לתת לי הלוואה בכדי לכסות את המשכנתא – כך שבמקום שאשלם החזר חודשי לבנק, אשלם להם. יש להם כסף בחשבון בנק והם מרוויחים עליו 2.5% אחזו לשנה. הם רוצים שאשלם להם את ה-2.5% לשנה שהם יפסידו בעקבות זה שילוו לי את הכסף. האם יש בעיית ריבית? האם יש פתרון, ואם כן מהו?
בתודה ובברכה,

תשובה:

שלום רב,

ודאי שיש בכך איסור ריבית, ויש לחתום על היתר עיסקא. ניתן להוריד נוסח היתר עיסקא מכאן.