ברכת שהכל על שתיה לפני הארוחה

אני משתדל לנהוג בס"ד כעדות המזרח בהלכה,ורציתי לשאול על מקרה:אני נכנס הביתה ורוצה לשתות מים ותוך כדי כך אני מכין אוכל..האם כשאני מברך שהכל על המים אני פותר את האוכל שאני מתכוון לאכול? תודה רבה,תזכו למצוות,חתימה טובה! :-)

תשובה

בשעה שאתה מברך על המים, תכווין שהברכה שלך יפטור גם את המאכלים שתאכל אחר כך, ועל ידי כן אתה פוטר את האוכל מברכה, (כמובן שאתה פוטר רק את המאכלים שברכתם שהכל). שנה טובה.