שתיית חלב בשעה השישית לאחר אכילת בשר

בישיבה אצלנו אוכלים בצהריים בשרי, ובערב שזה כבר השעה השישית יש חלב, האם מותר לשתות? (בתוך השעה השישית)

תשובה

במקום צורך, יש מקילים לאכול חלב אחרי שעבר קצת יותר מחמש שעות. ויש מקילים רק אחרי שעבר קצת יותר מחמש וחצי שעות. ויש מחמירים לחכות דוקא שש שעות שלמות. ועיין במקורות.

מקורות

עיין בשו"ת דברי יציב סימן ס"ט שכתב שבשעת הדחק אפשר להקל לאכול מתחלת שעה שישית, ודעת הגרי"ש אלישיב שליט"א שמעיקר הדין יש להקל ולחכות קצת יותר מחמש שעות, וכמו שמבואר במאירי בחולין שצריך להמתין חמש שעות או שש שעות, וכלשון הרמב"ם הל' מאכ"א שכתב שצרי להמתין "כמו שש שעות" דמשמע שלא צריך שש שעות שלמות, ועיין בשו"ת יביע אומר ח"א יו"ד סימן ד' שכתב שבשעת הדחק יש לסמוך על המאירי הנ"ל ועוד פוסקים ואפשר לאכול חלב אחרי שעבר קצת יותר  מחמש וחצי שעות עי"ש, ועיין בשו"ת משנה הלכות ח"ה סימן צ"ז כתב שלכתחילה ודאי צריך להמתין שש שעות שלימות.