לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

האם מותר לאשה נדה ללכת לקברי צדיקים

שלום רב,
ב"ה זכיתי לקנות לפני כחודש כרטיס טיסה לאומן.
יכול להיות מאוד שימי המחזור החודשי שלי יהיו בימים אלו של הטיול.
מה עליי לעשות ? האם מותר לי לטוס ? האם לבטל ? אבקש תשובה מפורטת ומנומקת אם מותר או יש איסור.
זה מאוד דחוף לי כי אני טסה בעוד כמה ימים, אודה על התחשבותכם.

תשובה

מותר לך לטוס, אבל צריך לעמוד ארבע אמות רחוק מהקבר (בערך שתי מטר).

מקורות

המשנה ברורה בסימן פ"ח סק"ז כתב בשם הח"א שאסור לאשה ללכת לבית קברות עד שתטבול, אמנם מי שיש לה עגמת נפש אם לא תלך, מותר לה ללכת ובתנאי שתעמוד במרחק של ארבע אמות. וכן כתב הבית ברוך בהגהות על ספר חיי אדם. ומכיון שאם לא תטוסי יהיה לך צער, מותר לך לטוס.