התמודדות עם הרהורים אסורים

שלום!
חברה שלי חזרה בתשובה-היא מיתחזקת..
היא סיפרה לי שפעם היא ראתה סרטים לא טובים והיום כשהיא מתפללת או מנסה לעשות משו בקדושה עולות לה התמונות הלא טובות האלו..
היא אמרה לי שגם עולות לה כול מיני דימיונות לא טובות מחשבות וכו'..
היא כבר היגיע למצב שזה גורם לה ליבכות [מרוב תיסכול שהיא לא מצלחה לסלק את המחשבות האלו..]
היא שאלה אותי מה עושים במצב כזה..?..
אשמח אם תגיבו לי שאענה לה בהקדם..תודה!.

תשובה:
כל הכבוד למי שחוזר בתשובה, שכרו גדול מאוד. כמובן שחזרה בתשובה כרוך בהרבה קשיים והתמודדיות, שהרי לא קל לשנות הרגלים לא טובים, אמנם אדם נולד כדי לעבוד את הקדוש ברוך הוא כל יום בחייו, וגם אם העבודה קשה אסור להישבר וגם כשיש מצבים שקשה לשנות מחשבות בתוך יום אחד, כפי שאת מתארת, אסור להתייאש וצריך כל יום להשתדל עוד ועוד לשכוח מכל דברי התועבה שהיא הייתה רגילה לראות, עד שהיא תצליח לשכוח מהם, ועצם זה שעכשיו היא כבר לא רואה זה יעזור לה להשכיח את הדברים מליבה, ובעזרת ה' עם הזמן היא תשתפר, ותשכח מהדברים האילו לגמרי, כמובן שצריך גם תפילה לה' שיעזור לה לחזור בתשובה שלימה ולא להיכשל במחשבות רעות ואסורות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. צריך לדעת שאדרבא הנה אלו המחשבות הן הנסיון האחרון של הציר להאחז ואף אם אלו ייסורים יש לומר ליצר שיעשה מה שיעשה, אני חחש ממך אך אני בקבוצה של הקב"ה והמאזן הכולל ודאי לטובתינו

    אותם ייסורים ומחשבות כאשר ממשיכים בעבודת הבורא הופכים למזכך גדול וכוחן לעומד בנסיון הופכים למחזקים.

    יוצא שרק צריך להתחזק ובעיקר ע"י מצוות פשוטות ולהתחבר עם אנשים יראי שמים ולהתדבק בתלמידי חכמים והקרבה לצדיקים כבר משפיעה ומסלקת החשך.

    עלי והצליחי
    ויישר כח – כל כך נעים לשמוע על נשמה יהודיה שחוזרת לאבינו שבשמים

  2. בס"ד

    קראתי את השאלה ואת התשובה והתגובה לתשובה, ואני מסכים עם כל מילה שנכתבה, אך עם כל זה רציתי להוסיף נקודת חשיבה נוספת.
    יתכן וחברתך סובלת ממחשבות טורדניות – o.c.d שזה אחת מהצורות בה מופיעה הפרעת חרדה, ואחד הסימפטומים המוכרים בהפרעה זו היא שהמחשבות עולות דווקא כשאנו לא רוצים שהם יעלו, במספר תשובות שכבר עניתי באתר תוכלי למצוא על הנושא ודרך הטיפול המתאים במצב.
    דומני שכדאי לבדוק האם מצבה שייך אכן להתמודדות עם יצר הרע והפרועתיו לעבודת הבורא, או שמא מצבה הוא קושי נפשי מסויים שבא לידי ביטוי במחשבות אלו.
    בברכה לסייעתא דשמיא.
    הרב יהודה ליב אוירבך
    אחראי ומנהל המוקד הטלפוני של ארגון "בינת הלב"
    מפקח ארצי של ארגון "מרכז החינוך"
    טל. 02.6587003
    נייד. 052.7643333
    פקס. 02.6587006