משמעות השם דין

הבנו שקריאה בשם דין לבן זכר מעוררת דינים. מה זה אומר? אנחנו מצפים לבן זכר.
תשובה:
יש לה' יתברך כמה צורות של הנהגה בעולם. שתי צורות ראשיות הם "דין ו"רחמים". אתם יודעים בוודאי איך זה כאשר בית המשפט מתנהג עם הנאשם במידת הדין, ואיך זה כאשר הוא מתנהג במידת הרחמים. אתם מצפים כמובן שמשמים ינהגו עם הילד שיוולד במידת הרחמים, הלא כן? אז כדאי להמשיך עליו שפע כזה מלמעלה, ולא לפתוח את הפה ולקרוא כל הזמן ל"דין" שיבוא.

שיוולד בשעה טובה, אמן.

אליהו בר שלום

דיין ומו"צ שכ' רמת שלמה בעיה"ק ירושת"ו

ראש בית ההוראה משפטי החיים בת ים

מח"ס משפט הכתובה