חתונה במוצאי ל"ג בעומר

שלום כבוד הרב
מה דין חתונה במוצאי ל"ג בעומר
בתי רוצה לקבוע (ההורים אשכנזי וספרדיה).
מה הדין לגבי עריכת חינה ,בבית, בעומר
וטבילה במקווה בעומר לצורך החתונה.
אודה לתשובתכם בהקדם.

תשובה:

חינה אין לערוך בעומר (אפשר לעשות זאת בליל לג בעומר), אולם מנהג האשכנזים שלא עורכים חינה כלל וכלל.

לגבי טבילה בעומר אין שום בעיה וחייבים לעשות זאת.

החתונה עצמה: אם החתן ספרדי מותר לעשות זאת רק בלד בעומר ביום, (ולא בליל לד בעומר), ואם החתן אשכנזי, חייבים להתחיל אותה כבר ביום לג בעומר עצמו ואפשר לסיים את החגיגה בליל לד בעומר.

מקורות:

חינה כיון שיש בזה ריקודים ומחולות, אין עושים זאת בעומר, וכמבואר במשנ"ב סי' תצג סק"ד, מלבד זאת שאין זה ריקודין של מצוה אפילו להנוהגים לעשותו, וכ"ש לאשכנזים שכלל לא נהגו בחינה.

לגבי החתונה עצמה: מנהג האשכנזים, בארץ ישראל, שאין עושים חתונה מפסח ועד ר"ח סיון, ואולם ביום לג בעומר עצמו עושים חתונה, אבל רק בליל ויום לג בעומר ולא בליל לד בעומר וכמו שביארנו כאן, ומנהג הספרדים לעומת זאת שאין עושים חתונה אלא מיום לד בעומר בבוקר ואילך (ורק בשעת הדחק מקילים לעשות גם בליל לד וכמבואר בחזון עובדיה (פסח, הל' ספירת העומר סעיף ל' ואילך), וראה שם שכתב שהדבר תלוי בחתן ולא בכלה, שאם החתן ספרדי והכלה אשכנזיה אין לעשות החתונה אלא ביום לד בעומר, וכשהחתן אשכנזי אין לעשות החתונה אלא ביום לג בעומר.