תולעים בעלי תה

האם מותר לשתות את עלי התה הרגיל של ויסוצקי וכדומה כאשר מוציאים אותם מהשקית (מצד תולעים)אשמח לקבל פירוט לתשובה תודה!

תשובה

עדיף לא להוציא אותם מהשקית, מכיון שגם אם יש תולעים השקית מסננת אותן. אמנם מי שקונה עלי תה בלי שקית, לפעמים הם נגועים ולכן דרך השימוש בהם הוא לעשות תמצית מעלי התה, ואח"כ מסנן את התמצית, על ידי בד צפוף, (נייר פילטר או אל-בד).

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני שותה עלי תה שחור (לא בשקיות חלילה, כי שם יש רק פירורים שנשארים אחרי חיתוך העלים) במשך 45 שנים ומעולם לא ראיתי ולו תולעת אחת. מנין יש לכבוד הרב מידע על עלי תה נגועים. אולי כבוד הרב התכוון לתה צמחים?

  2. יש לפעמים חרקים זעירים מאוד שאפשר שלא מבחינים בהם בלי להכיר אותם, בטח לא על משטח שאינו לבן, לכן עדיף לנהוג כנ"ל.