"להיטיבך באחריתך"

בדברים ח, טז, נאמר "להיטיבך באחריתך", ורציתי לשאול האם האחרית האמורה כאן היא ימי הזקנה, או הכוונה לעולם הבא, לעולם שכולו טוב.
אשמח לתשובה.

תשובה

נראה לי לפי פשוטו של מקרא שהכוונה היא לעולם הבא, אבל אין לי מקור לזה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לעניות דעתי הפשט הוא גם לעולם הזה וגם לעולם הבא.

    מקורות:
    1. כל המקיים את התורה מעוני, סופו לקיימה מעושר. ועניין זה מפורש הוא בתורה. הרי הוא אומר : "למען ענותך ולמען נסותך להיטיבך באחריתך". (רמב"ם הלכות תלמוד תורה ג' י"ג).

    2. ראה אנכי נותן לפניכם היום ברכה וקללה… אתם רואים את הצדיקים, כשהם מצטערים בעולם הזה? בשנים ושלשה ימים מצטערים, וסופן לשמוח באחרונה, שנאמר "להטיבך באחריתך". (מדרש)