גזיזת ציפרניים ע"י אחר בתוך 30 ימי אבל

לגבי קציצת צפורניים בתוך 30 ימי האבלות,הבנתי שמותר לקצוץ בשינוי.
האם קציצת הציפורניים ע"י מישהו אחר נחשבת גם כשינוי?

תשובה

אסור לקצוץ ציפורניים על ידי אחר, אמנם אם האדם מפונק וקשה לו שיש לו ציפורניים ארוכות, ואינו יכול לקצוץ אותם על ידי שנוי, מותר לו לקצוץ על ידי גוי.

קציצה על ידי שינוי: הוא כשקוצץ את ציפורניו בידיו או בפיו. (ואם יש ציפורן ברגל שהיא עבה וקשה לקצוץ אותה בידיו או בשיניו, מותר לקחת ציפורניים ולחתוך חלק קטן מהציפורן, ואחר כך יגמור לקצוץ את הציפורן בידיו).

מקורות

היתר קציצה על ידי שנוי מבואר בלבוש יו"ד סימן ש"צ שמותר לקצוץ בידיו ובשיניו..

ומה שאסור לקצוץ על ידי אחר מבואר בברכי יוסף ובתפארת למשה ביו"ד [שם].