הרהורים אסורים

הרב אני לא יכול להיגמל מהרהורים אני יכול לקיים מצוות אחרות כגון שבת תפלין ברכות זה יכפר על ההרהורים

תשובה:

שלום רב.

אתחיל בזה שאין לנו מושג מה קורה בדיוק בעולמות העליונים אבל על פי מה שקיבלנו מרבותנו ומה שמובא בספרים הקדושים, אין ערך ושיעור לכל מצווה שאדם מקיים בעולם הזה, ואין מילים לתאר את גודל העונש על דבר עבירה בעולם הזה, אין מושג כזה שמצווה פלונית תכפר על עבירה אלמונית, כל דבר הוא בפני עצמו, ועל המצוות שהנך מקיים תקבל שכר שאין בריה יכולה לתאר, ואילו על העבירות שנפלת הנך עלול להיענש קשות.

אך כתבת בדבריך אינני יכול להיגמל מהרהורים – וכאן אני שואל – מה ניסית לעשות בכדי להיגמל מהם, לפעמים אנחנו מנסים בכוחות עצמנו להיות גיבורים ולעשות הכל לבד, אך לא תמיד זה אפשרי, בדרכי ההתמודדות מול יצר הרע צריך לדעת כי לפעמים האדם נמצא במצב של חבוש בבית האסורים ואין לו יכולת להילחם את המלחמה הקשה מול יצרו הרע, אך החובה המוטלת עליו היא לזכור את מה שחז"ל כתבו ש"אין חבוש מתיר עצמו מבית האסורים" כלומר ישנם דברים שלא ניתן לעשותם לבד, אלא מוטל עלינו לדעת לבקש עזרה חיצונית.

כך גם אתה אם תבקש עזרה חיצונית בהתגברות על המחשבות אין ספק שתוכל למצוא את העזרה המתאימה, וכך בסייעתא דשמיא להרגיש שהנך יוצא מאפילה לאור גדול.

בברכת הצלחה.

הרב יהודה ליב אוירבך
אחראי ומנהל המוקד הטלפוני של ארגון "בינת הלב"
מפקח ארצי של ארגון "מרכז החינוך"
טל. 02.6587003
נייד. 052.7643333
פקס. 02.6587006