לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שינה בתשעה באב כשצריך מחמת כן לקחת כדור

אדם שבשינה מתייבש ונצרך לקחת כדור נגד ההתייבשות, האם צריך להקפיד לא ללכת לישון ביום ט' באב כדי שלא יצטרך להגיע למצד של לקיחת כדור?

תשובה:

מותר ללכת לישון אף אם יצטרך לקחת מחמת כן כדור. כל זה דווקא בתשעה באב, אולם ביום כיפור, מן הראוי שלא ללכת לישון אם יודע שיצטרך לקחת כדור.

מקורות:

לגבי ת"ב יש להקל משום שאיסור לקיחת מאכל שאינו ראוי פחות מכשיעור יש דיעות בראשונים שמותר אפי' ביום כיפור, אולם הגם שלגבי יו"כ מחמירים בזה עי' סי' תריב, ובב"י ובמשנ"ב שם ס"ק טו, אולם בת"ב שאסור מדרבנן, ההלכה היא שמותר לקחת במקום חולה שאי"ב סכנה מאכלים שאסור מדרבנן באופן שאינו כדרך הנאתו, וכאן שזה פחות מכשיעור ואיסור אכילה דרבנן, ושלא כדרך הנאתו, יש להקל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לפני 6 ימים נפצעתי בתאונת , עכב כך זרת יד שמאל נפתחה עם שבר פתוח וכף היד התנפחה מאוד, אושפזתי כמעת חמישה ימים להשגחה ,תפרו לי הזרת ונקבעה לי היד, מאז אני נוטל אנטיביוטיקה ואופטלגין נגד כאבים , מה הדין לגבי בצום?

  2. בעיקרון לאחר שעוברים חמשה ימים מלקיחת אנטיביוטיקה אפשר כבר לצום, אך יתכן שבמצבך אתה לא יכול לצום, אז אם אתה חש בחולשה גדולה תפסיק את הצום.