העברת מזוזות מבית לבית והקשר למציאת זיווג – המשך

שאלתי אתכם לגבי האפשרות של השפעת הגירושים על המזוזה ולא על כשרותה ולא על הסרתה שהרי מדובר במקום גויים ואין חשש שישראלי יגור שם. לא נתתם לי קישור לאתר בכדי להשיב לכם, היות ואת התשובה קיבלתי למייל.
העניין הוא האם קיימת האפשרות שבאותם מזוזות שעברנו את הגירושים וכל המשמע מכך. לבין העברת דירה למקום אחר עם אותם מזוזות "לקשר" של עיכוב של שנים במציאת זיווג לפרק ב.
או מאידך מסתכלים רק על כשרותה וזהו??

תשובה:

כאשר המזוזה היא כשרה, אין שייכות בין זה למניעות במציאת שידוך, אולם לפעמים המזוזה כשרה "בדיעבד", או שאינה מהודרת, ולכן כאשר רוצים סייעתא דשמיא מיוחדת, הרי שצריך להתנהג גם ב"הידור" כלפי מצוות ה', ודבר זה מביא הרבה סייעתא דשמיא.

מקורות:

ראה ב"ק ט: "אמרי משמיה דרבי זירא עד שליש משלו מכאן ואילך [אם מהדר יותר-] משל הקדוש ברוך ה'" ופירש רש"י "עד שליש משלו – דהיינו אותו שליש שיוסיף בהידור מצוה משלו הוא שאינו נפרע לו בחייו כדאמרינן היום לעשותם ולא היום ליטול שכרם (ע"ז דף ג): – מכאן ואילך – מה שיוסיף בהידור יותר על שליש יפרע לו הקב"ה בחייו".