צום ט' באב ליולדת

האם יולדת שבועיים אחר לידה, ומניקה את התינוק צריכה לצום?

תשובה:

יולדת בתוך ל' יום (מזמן הלידה) אינה צריכה לצום בתשעה באב. אבל אם היא אשה בריאה וחזקה יש נוהגים לצום כל זמן שאין לה צער, אבל אם היא מרגישה שהיא צריכה לאכול, תאכל ולא תצום.

מקורות:

דעת השו"ע סימן תקנ"ד סעיף ו' שיולדת בתוך ל' יום אינה מתענה. אבל הרמ"א חולק וסובר שנוהגין להתענות כל זמן שאין להם צער גדול, והמיקל לא הפסיד. ועיין בערוך השולחן שכתב שכל החומרא של הרמ"א היה בזמנם שהנשים היו בריאות אבל נשים שלנו חלושות הן ואסור להן לצום.