המתנה לאחר בליעת בשר שבין השיניים

אדם שאכל בשר ואחרי שעתיים הרגיש חתיכה של בשר בין השיניים ובלע אותה ממתי צריך לספור 6 שעות

תשובה:

יש אומרים שימתין שש שעות מזמן הבליעה, ויש אומרים שמונים את שש השעות מסוף זמן האכילה של הסעודה, ולא מזמן שמצא את הבשר בין השיניים.

במקום הצורך יש להקל לחשב את הזמן מסוף הארוחה ולא מזמן מציאת הבשר.

מקורות:

ראה בספר "הלכות בשר בחלב – הרחקות והזהרות" פרק  א הערה 30 שהובאו שם דעות האחרונים בזה, ושעיקר נראה שיש להמתין 6 שעות מזמן מציאת הבשר ובליעתו שוב, אך נראה שבמקום הצורך יש להקל.