תספורת וגילוח בער"ש חזון לבן עדות המזרח

האם מותר לספרדי הנוהג כדעת מרן המחבר להסתפר ולהתגלח ביום שישי ערב שבת חזון?
והאם מותר לספר אחרים?

תשובה:
מותר לספרדי להסתפר בערב שבת חזון. וכפי שמבואר בשו"ע אורח חיים סימן תקנ"א סעיף ג', שהשו"ע אוסר להסתפר רק בשבוע שחל בו תשעה באב, ולא מראש חודש, (ובפרט כשמסתפר לכבוד שבת).
ובקשר לשאלה אם אפשר לספר אחרים, התשובה היא שאם האחר הוא ספרדי שמותר לו להסתפר, מותר לספר אותו.