עליה לקבר באמצע ימי השבעה

האם מותר לי לעלות לקבר גיסי בימי השיבעה מאחר לוא נכחתי בלויה עקב אישפוז וניתוח

תשובה:

נהגו שאין עולים על הקבר בימי השבעה וכל השנה כולה, למעט ביום סיום השבעה, השלשים, וי"א חודש, כיון שהדבר עלול לעורר דינים על המת.

משום כך, עדיף לעלות על קברו ביום סיום השבעה יחד עם שאר האבלים.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. בבוקר יום השביעי יושבים מעט וקמים, ואחר כך מחליפים את בגדי הקריעה והולכים לבית הקברות עם בגדים רגילים ואין יושבים עוד שבעה.

  2. שלום
    ביסוד ושורש העבודה הביא מהזוהר שיש תועלת גדולה למת כשמתפללים כל ז' ימי האבלות על קברו, עיי"ש (שער הכולל פרק י"ג).