טבילה לאשה נדה כשיש לה תפרים בפה

לכבוד הרב הנכבד.

זוגתי שתחי' עברה עקירת שן, ותפרו לה. התפרים יוצאו בעוד כשבוע. האם היא יכולה לטבול?

תודה רבה.

תשובה:

מאחר והזמן הוא זמן מועט, לכל הדיעות אי אפשר לטבול עם התפרים ויש להמתין עם הטבילה לאחר הוצאת התפרים.

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' קצח סי"א, לגבי חץ או קוץ התחוב בבשר, ולגבי דברים שנעשו מחמת רפואה ע"ש בסעיף יא, שגם חוצץ, ושם בסעיף ו' לגבי מי שסכנה לה להסיר את השערות שרק כאשר זה מחמת עצמן ולא מחמת דבר אחר, כמבואר בפ"ת סק"ה, ועי' שיעורי שבט הלוי (סי' קצח סי"א סק"ג), אמנם כאשר התפירות עשויות לזמן רב דבר זה הוא נידון גדול בפוסקים וצריך שאלת חכם כל פעם לפי הענין.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. והרבה חולקים על זה וס"ל דיש חילוק בין אם החוט מסוג שאינם נימוחין חוצצין.אבל אם הם מסוג שנימוחין מעצמם במשך הזמן ואין צריכים להוציאם חוצצ רק החלק שהוא חוץ לבשר אבל מה שבתוך הבשר אינו חוצץ .כ"כ בפסקי באר משה מהגאון מדעברעצין סימן קצ"ח אות ו, ובאוצרות הטהרה פ"ז אות נז מביא בשם שעורי שבט הלוי והגרשז"א להקל עוד יותר דאף אם בולטים מעט מהבשר אינם חוצצים כלל.

  2. ובהערות באוצרות הטהרה שם הביא בשם הגרי"מ שטרן שפסק בזה כדעת הדובב מישרים להקל אף באינם נמסים כל שיהיו בפה למשך ז' ימים.