דרך על משקפי חברו שהיו מונחים על הקרקע ברשות הרבים

הלכתי למעיין ברשות הרבים, והיה שם חבר שהניח את משקפיו על הרצפה.
אני דרכתי עלהם, האם עליי לשלם?

תשובה:

שלום רב,
אם מקובל שאנשים מניחים שם את הבגדים ואת המשקפיים כדי לטבול במעיין, או אם ראית שיש שם בגדים על הריצפה ולא הסתכלת שלא תדרוך על משקפיים, אתה חייב. אם לא היה עליך לחשוב שיהיו שם משקפיים אתה פטור.
במקרה שאתה חייב, עליך לשלם את המחיר שהיה שווה לבעל המשקפיים לשלם עבור משקפיים אלו. בדרך כלל המחיר נמדד לפי עלות משקפיים חדשים, תקופת הזמן שאדם נוהג להחליף משקפיים והזמן שבעל המשקפיים השתמש כבר במשקפיו.

מקורות:
לענין חיוב נזק עיין שו"ע חו"מ סי' תיב סעיפים א-ב.
לעניין גובה התשלום עיין עלון המשפט גליון 1 עמוד ד.