בשר לתינוק קטן בשבוע שחל בו ט' באב

האם מותר להאכיל ילד בן כמה חודשים לאכול בשר בשבוע של תשעה באב?

תשובה:
מותר.

מקורות:
נחלקו הפוסקים בקטן בריא שלא הגיע לגיל שהוא מבין את הצער של החורבן אם מותר להאכיל אותו בשר או לא, והמשנה ברורה סימן תקנ"א סק"ע פסק שאם הוא בריא יש להחמיר אף כשאינו יודע להתאבל שלא להאכילו בשר. אמנם דעת הרבה פוסקים שכל זה בקטן שהגיע לחינוך אבל אם עדיין לא הגיע לגיל חינוך לחינוך מותר להאכיל אותו בשר, עיין בשו"ת דברי יציב או"ח ח"ב סי' רל"ו ובספר חנוך לנער פכ"א. ולכן קטן בן שבעה חודשים שלא הגיע לגיל חינוך יש להקל ולהאכילו בשר. ועיין באור לציון ח"א סי' ל"ח ובילקוט יוסף מועדים עמוד תק"ע.