לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

האם אישה בהריון צריכה לצום בתשעה באב

האם אישה בהריון צריכה לצום בתשעה באב?

תשובה:

מעוברת שעיבורה עבר כרגיל ללא סיבות מיוחדות שנכנסה להריון, וללא סיבוכים כל שהן במהלך ההריון, צריכה לצום את תשעה באב, וכן הכרעת רוב הפוסקים.
להקלה בצום, שתשתה הרבה שתיה לפני הצום [לפחות 2-3 ליטר], וכן תאכל ענבים מתוקים, וכיוצא בזה, ותשהה ביום הצום במקום שאינו חם, ותנוח במיטתה, ובעזרת ה' תעבור את הצום בקלות.
כאשר יש סיבה מיוחדת, עליה להתייעץ עם רופא ועם רב מוסמך על אפשרות שתצום או לא תצום.