שהכל על משקה אם פוטר גם מאכלים

כשנמצאים בחתונה ואנו אומרים ברכת שהכל על משקים, האם הברכה הזאת פוטרת שאר מיני אוכלים יותר חשובים כמו עוף? מה אם יש לי כוונה כללית על כל אוכלים שצריכים ברכת שהכל? תודה

תשובה

הדרך הראויה היא לברך ברכת שהכל על סוג אחד של מאכל או משקה, ולכווין לפטור על ידו את שאר המאכלים שברכתם שהכל.

ואם יש לפניו כמה מיני אוכלים שבא לפטור על ידי ברכה אחת כנ"ל, לכתחילה צריך לברך את הברכה על המין שיותר חביב לו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ואם המאכל/ממתק לא היה לפניו בשעה שברך שהכל, או שלא היה בדעתו בפירוש לפטור גם את הממתק? האם ברכתו על המשקה פוטרת את הממתק?
    (אשמח מאוד להוספת מקור, כי חיפשתי ולא מצאתי)
    תודה

  2. אם לא היה בדעתו לאוכלו אינו נפטר, אלא אם כן היה בדעתו באופן כללי לאכול עוד דברים ראה שו"ע סי' קעט סעי' ד ומשנה ברורה שם.