הטבת חלום עם 2 אנשים/ שתיה מכוס הקידוש והעברתה מגבר לאשה

שלום רב,
תודה רבה על התשובות.
1. האם ניתן לעשות "הטבת חלום" באמצעות 2 אנשים אם אין 3 אנשים בבית?

2. האם אפשר לגבר להעביר לאישה את הכוס של הקידוש מיד ליד?
והאם כולם צריכים לקבל כוסות או לשתות מכוס אחת של הקידוש?

תשובה

*אין לעשות הטבת חלום רק על ידי שלשה אנשים, אלא אם כן מטיב את חלומו אצל תלמיד חכם גדול, שאז מספיק אחד ולא צריך שלשה. [שו"ע או"ח סי' ר"כ ובערוך השולחן שם]

*הדרך הנכונה היא שהגבר לא יעביר את הכוס של יין, אלא יניח כוס עם יין על השולחן, והאשה תשפוך מתוך הכוס לעצמה, או שבעלת הבית תשפוך בשבילה.

*אין חובה לשתות יין של קידוש, אמנם יש מצווה לשתות מכוס של קידוש, ולכן מן הראוי שכולם יקבלו מהיין של הקידוש, ואין הכוונה שצריך ממש שכולם ישתו מאותו כוס, אלא אפשר גם לשפוך מהכוס של הקידוש לתוך כוס של כל אחד ואחד מבני הבית.